Ugrás a cikkhez
Reklám

Őrizetbe vettek Szevasztopolban egy orosz állampolgárt, aki titkos információkat adott át a Fekete-tengeri Flottáról az ukrán katonai hírszerzésnek - közölte csütörtökön az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az FSZB hazaárulás címén indított büntetőeljárást a gyanúsított ellen, akit a vonatkozó jogszabály értelmében 12-től 20 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetnek. A szolgálat nem közölt több részletet a különleges műveletről, és nem fedte fel a fogva tartott személyazonosságát.

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy csütörtökön a Krímben, az opuki gyakorlótéren nagyszabású gyakorlatot tartanak a déli katonai körzet és a légideszant, valamint a Fekete-tengeri Flotta és a Kaszpi Flotta erői, a harckészültség meglepetésszerű ellenőrzése keretében.

Oroszország április 20-24. között ideiglenes repülési korlátozásokat vezetett be a Krím és a Fekete-tenger egyes részei felett, a pilótáknak szóló nemzetközi közlemény (NOTAM) szerint. Korábbi közlés szerint április 24-től október 31-ig Moszkva a Fekete-tenger számos területén az orosz felségvizeken felfüggesztette a békés áthaladás jogát külföldi hadihajók és más állami tulajdonú hajók számára.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából