Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy évvel elítélése és 23 éves börtönbüntetése megkezdése után fellebezést nyújtottak be Harvey Weinstein ügyvédei a tavaly hozott ítélet ellen. Szerintük ugyanis a bíró több hibát is vétett, melyek "megtagadták Weinstein jogát a tisztességes eljáráshoz".



Fotó: Timothy A. Clary/AFP

Weinstein egészen idáig Los Angeles-i kiadatására várt, melyről a Vulture - és nyomán a 24 - azt írja, ismét elmaradt az egykori filmproducer kritikus egészségügyi állapota miatt. Egyik ügyvédje szerint Weinstein egészségügyi ellátásra vár jelenleg, miután egyre rosszabb a látása és a fogait is "meg kell menteni" – a börtönben töltött idő alatt négy fogát vesztette el. Weinstein tavaly márciusban elkapta a koronavírust is a börtönben.

Ezen a ponton technikailag szinte vak, műtétre és injekciókra szorul. Néhány fogászati ​​problémája is van, nem tudjuk mikor, de ​​beavatkozásra van szükség, hogy megmentsék a fogait. Azt hiszem, mostanra négyet már elveszített – nyilatkozta Norman Effman, Weinstein egyik ügyvédje.

Now: Convicted film producer Harvey Weinstein is appearing now before Erie County Court Judge Kenneth Case regarding his pending extradition to LA, where he faces new rape charges. He is not wearing his mask properly. pic.twitter.com/LbgKSh6em8

— Molly Crane-Newman (@molcranenewman) April 12, 2021

Weinsteint 2020 februárjában ítélték el, egy 2013-ban és egy 2006-ban elkövetett bűncselekmény, nemi erőszak és szexuális kényszerítés miatt kapott 23 év börtönbüntetést. A perverz zsidó producer évtizedeken át használta ki a pozícióját, és zaklatott többtucatnyi nőt, többeket pedig meg is erőszakolt. Sok hírességet fogdosott, Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is elmondták, hogy zaklatta őket a producer. Végül két nő vádja alapján tárgyalták Weinstein ügyét, egy 2013-as nemi erőszak, illetve egy 2006-os eset alapján döntött a bíróság, amikor Weinstein orális szexet kényszerített ki az áldozattól. Börtönbe kerülése után újabb négy nő állította azt, hogy Weinstein megerőszakolta őket, az ügyek 1984 és 2013 között történtek.

Korábban írtuk: Nem nekünk kínos: "antiszemita" Weinstein-idézet jelent meg a zsinagóga mellett





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából