Ugrás a cikkhez
Reklám

Fogolytáborokat hoznak létre Németországban, hogy oda internálják azokat, akik nem tartják be a karanténszabályokat - írja a Breitbart nyomán az Origó. Ezek között lesz korábbi menekülttábor, máshol fiatalkorúak börtöneit alakítják át erre a célra.




A szászországi tábor Drezdában, egy volt menekülttáborban lesz. A szász belügyminiszter szerint a bíróságok határoznak majd erről, amennyiben a szóbeli figyelmeztetés és a pénzbírság is hatástalan volt.

Roland Wöller belügyminiszter hozzátette, hogy a múlt héten a hatóságok 300 szóbeli figyelmeztetést és 1400 bírságot szabtak ki a koronavírus-szabályok megsértése miatt. Drezdában egy illegális bulit paprika spray-vel oszlatott fel a rendőrség.

Más tartományokban kórházakat vagy fiatalkorúak börtöneit alakítják át koronavírus-fogolytáborrá.

Az elmúlt hetekben Németországban az új fertőzöttek száma és a halálesetek száma is jelentősen nőtt, volt, hogy egyetlen nap alatt 1250-en haltak meg. Angela Merkel kancellár néhány napja arról beszélt, hogy ha nem sikerül megfékezni a járványt, akkor húsvétra a jelenlegi tízszeresére nőhet a fertőzöttek száma - vagyis akár 250-300 ezerre naponta.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából