Ugrás a cikkhez
Reklám

Verekedés tört ki az éjszaka egy ciprusi menekülttáborban, legalább 35 migráns megsebesült - jelentették kedden ciprusi hírportálok rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A Nicosiától nyugatra található Pournara táborában körülbelül 600 ember esett egymásnak, 24-et kórházba szállítottak. Az ügyben vizsgálat indult.

Ciprus népszerű célpontja az Európai Uniót elérni próbálóknak, a migránsok Törökország és a Közel-Kelet felől érkeznek a sziget partjaihoz. A ciprusi hatóságok tájékoztatása szerint kedd reggel újabb 19 ember ért partot a sziget északnyugati részén.

Kedden Nikosz Núrisz belügyminiszter a RIK3 rádióállomásnak adott interjújában leszögezte: nem tudnak több embert befogadni.

Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnök többször jelezte, hogy a földközi-tengeri migrációs mozgások különös tehertételt jelentenek országának, hozzátéve, hogy Ciprus népességének már több mint 3,5 százalékát migránsok teszik ki.

Ciprus augusztusban ötezer, a szigetre érkezett ember befogadását kérte az uniós tagállamoktól, csökkentve ezzel az alig egymillió lakosú országra háruló aránytalan terheket.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából