Ugrás a cikkhez
Reklám

A Pfizer multinacionális gyógyszergyár az előzetes lekötések ellenére nem az Európai Uniónak, s azon belül több tagországnak, hanem Nagy-Britanniának és az ázsiai Izraelnek küld elsőként koronavírus elleni vakcinát. Ma délelőtt a Pfizer első küldeményként 3000 adag oltóanyagot küldött Izraelnek, amit holnap 150 ezer, majd december végéig összesen 4 millió adagot kap a zsidó vezetésű gyógyszergyártól. Binjámin Netanjáhu nagy ünnepnek nevezte az első vakcinaszállítmány megérkezését Izraelbe – írja a Má’áriv című újság.



Binjámin Netanjáhu fogadja az első vakcinaszállítmányt a repülőtéren (fotó: Jiszráél Sellem)

Ma délelőtt megérkezett Izraelbe a Pfizer vállalat által küldött első, 3 000 adag koronavírus elleni oltóanyag. Holnap további 150 ezer, majd december végéig összesen 4 millió adag vakcina érkezik Izraelbe. A küldeményt személyesen Binjámin Netanjáhu miniszterelnök vette át a Lodi Ben Gurion Nemzetközi Légikikötőben. „Hiszek ennek a vakcinának a hatásában, s ezért Izraelben elsőként kívánom beoltatni magam” – mondta a repülőtéren a kormányfő.



Készülődés az ünnepélyes fogadtatásra az izraeli repülőtéren (fotó: Jiszráél Sellem)

Netanjáhu ezután önmagát is fényezve elmondta: „Régóta betöltöm már a miniszterelnöki posztot Izraelben, de ez az egyik legfelemelőbb pillanat, amiért hónapokon keresztül az egészségügyi miniszterrel és munkatársaival együtt nehéz munkát végeztem.”Ezután elmondta, hogy tegnap már nyolcadszor beszélt Albert Bourlával, a Pfizer zsidó vezérigazgatójával, és megköszönte neki, amiért a vállalata Izraelnek vakcinát szállít. „Nagy ünnep ez a mai Izrael számára”, jelentette ki Netanjáhu.

A Pfizer által leszállított első 3500 adag vakcinát Izraelben a Holon városi Wolfson Kórház kapja, amelynek összes dolgozóját még ezen a héten beoltják.

H. J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából