Ugrás a cikkhez
Reklám

Házi őrizetbe helyezték Domenico Tallinit, a dél-olasz Calabria régió törvényhozásának házelnökét, mert a gyanú szerint összejátszott a helyi maffiával - közölte az olasz csendőrség csütörtökön.

Tallinit a többi között bűnpártolással gyanúsítják, amiért segítséget nyújtott a Grande Aracri maffiacsaládnak. A politikus állítólag felgyorsította egy a maffiához köthető befektetés engedélyeztetési eljárását, egy calabriai, illetve országos patikahálózat kiépítését. Cserébe - az ügyészség szerint - Tallini segítséget kapott a bűnszervezettől a 2014-es megválasztásához a regionális szavazáson.

Az üggyel összefüggésben még további 18 gyanúsítottat vettek őrizetbe a hatóságok.

A 68 éves Tallini a jobboldali Forza Italia párt politikusa, korábban pedig az "újfasiszta" Olasz Szociális Mozgalom (MSI) soraiban volt.

Tallini őrizetbe vétele újabb csapás az elszegényedett régióra, amely jelenleg alig képes megbirkózni a koronavírus-járvánnyal. Calabria egészségügyi ellátórendszere káoszban van, miközben az olasz kormányt kemény bírálatok érték a regionális egészségügyi biztos kinevezése miatt. Tallinit, aki két éven át ellátta ezt a tisztséget, november 7-én váltották le, miután egy botrányos interjúban kiderült: nem tudta, az ő feladata lett volna egy koronavírus-válságterv kidolgozása. Azóta két embert neveztek ki, de ők is lemondtak röviddel hivatalba lépésüket követően.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából