Ugrás a cikkhez
Reklám

Halálra ítéltek Pakisztánban kedden két embert, akik a vád szerint 2012-ben felgyújtottak egy gyárkomplexumot a déli Karacsi városában, megölve körülbelül 260 munkást.

A bíróság megállapította, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta. A két elkövető amiatt gyújtotta fel a gyárat, hogy a tulajdonosok nem voltak hajlandóak védelmi pénzt fizetni.

A 2012. szeptember 11-i szerencsétlenségben porig égett a többszintes épület. Ez volt a legsúlyosabb üzemi tragédia Pakisztán történetében.

A karacsi terrorellenes bíróság börtönbüntetésre ítélt további négy embert, mert segédkeztek az elkövetőknek - közölte Ábid Zamán ügyész.

A bíróságoknak nyolc évükbe telt lefolytatni az ország egyik legnagyobb horderejű bűnperét, amelyben mintegy 400 ember tett tanúvallomást.

A pakisztáni ügynökségeknek 2016-ban, az Interpol segítségével sikerült letartóztatniuk a fő gyanúsítottakat, akik Szaúd-Arábiából és Thaiföldről származnak. Az ügynökségek közölték a nyomozókkal, hogy a gyárat azután gyújtották fel, hogy annak tulajdonosa nem volt hajlandó védelmi pénzt fizetni egy olyan bűnözői csoportnak, amelyet feltehetően egy akkor Karacsit uraló politikai párt is támogatott.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából