Ugrás a cikkhez
Reklám

A The Sun, a Daily Mail, és más lapok olvasói közül sokan nem jutottak újsághoz szombat reggel.

Az Extinction Rebellion (XR) (szabad fordításban 'Kihalási Lázadás' - a szerk.) körülbelül nyolcvan aktivistája tett elérhetetlenné két nyomdát az Egyesült Királyságban – írja a Reuters. A London és Liverpool környékén található nyomdákban a Daily Mail, a Daily Telegraph, a Financial Times nyomtatott kiadásait készítik. Az aktivisták azért döntöttek az utak járhatatlanná tétele mellett, mert szerintük ezek a lapok nem számolnak be megfelelően a klímaváltozásról.

Boris Johnson miniszterelnök elítélte az akciót. „A szabad sajtó elengedhetetlenül fontos, mert felügyeli a kormány és más, befolyásos intézmények munkáját olyan kérdésekben, amik kulcsfontosságúak hazánk jövője szempontjából, ideértve a klímaváltozás elleni küzdelmet is” – írta a Twitteren a kormányfő. „Teljesen elfogadhatatlan, hogy így próbálták meg korlátozni a közvélemény hírekhez való hozzáférését.”

A blokád az XR tiltakozássorozatának része volt, ami már több mint egy hete tart. Az Extinction Rebellion szerint a klímakatasztrófa megelőzéséhez vészhelyzeti reakcióra, és a szennyező iparágaktól és tevékenységektől való tömeges elpártolásra volna szükség. A mozgalom tagjai szombaton a Buckingham-palota előtt tüntettek letakart halottaknak öltözve.

(Mandiner - Reuters)

Kapcsolódó:

- Lázadás a kihalás ellen? - Vagy inkább a hagyományos értékrend és az európai nemzetek elpusztítása

- Jövőnk gyilkosa a WC-papír - Budapestre is eljutott a klímaholokausztozó vándorcirkusz





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából