Ugrás a cikkhez
Reklám

Erőszakossá fajuló tüntetések voltak helyi idő szerint vasárnap este Wisconsin amerikai szövetségi állam Kenosha nevű városában, miután rendőrök több lövéssel meglőttek egy néger bűnözőt.

A rendőrség kijárási tilalom bevezetésével vetett véget a tüntetéseknek. A férfit súlyos állapotban szállították kórházba a helyi média jelentései szerint.

Jacob Blake, az áldozat

Az áldozatot Jacob Blake néven azonosította Tony Evers wisconsini kormányzó. "Tiltakozunk amiatt, ha a hatóságok túlzott erőszakot alkalmaznak a feketékkel szemben Wisconsinban, és helytelenítjük az indulatok elszabadulását" - írta a kormányzó közleményében.

Rioters in #Kenosha have broken into the courthouse & are setting fires; looting reported nearby

pic.twitter.com/2klzpXFn0o

— Breaking911 (@Breaking911) August 24, 2020

Black Lives Matter rioters torch vehicles at a car dealership in Kenosha. It’s out of control. pic.twitter.com/6FWl0JYNF7

— Ian Miles Cheong (@stillgray) August 24, 2020

The rioters who spraypainted "Black Lives Matter" at the courthouse in Kenosha have turned to looting local businesses. pic.twitter.com/e484QXUYqD

— Ian Miles Cheong (@stillgray) August 24, 2020

A rendőröket egy családon belüli konfliktushoz hívták ki. A kenoshai rendőrkapitányság közleménye szerint a meglőtt férfit ők maguk szállították kórházba, de magyarázat egyelőre nincs arra, hogy mi késztette őket fegyverhasználatra.

Az esetet az állam igazságügyi minisztériuma fogja kivizsgálni, amely közölte, hogy az érintett rendőröket ideiglenesen felmentették a munkavégzés alól.



Családon belüli erőszak, szexuális zaklatás, garázdaság - szép gazdag a néger bűnlajstroma (forrás: Heavy.com)

A közösségi médiában feltöltött egyik videó tanúsága szerint Blake egy autóhoz tartott, mögötte, illetve az utca másik oldalán pedig két vagy több rendőr állt, majd amikor kinyitotta az autó ajtaját, és behajolt a kocsiba, egy vagy több rendőr több lövést leadott az autóra, illetve őrá.

⚠️Warning Police Violence ⚠️
Kenosha #Wisconsin

I’ve never seen such a casual street execution...

They shot another Black Man 7 times in the back.
Kenosha #Wisconsin. He is in critical condition.

This will not end until we end it! When will it be enough? #BlackLivesMatter pic.twitter.com/pVgCwbJoKh

— Terrence Daniels (Captain 🍀 Planet) (@Terrence_STR) August 24, 2020

Több médium tudósítása szerint az eset után tiltakozó tömeg gyűlt össze a helyszínen, majd gyújtogatni és fosztogatni kezdtek. Később pedig másutt is voltak erőszakossá fajuló tüntetések, egyes résztvevők tégladarabokkal és gyújtópalackokkal dobálták a rendőröket, és egy rendőrt megsebesítettek.

Footage of officer getting knocked out with a brick in Kenosha. pic.twitter.com/zZYypCgyja

— Nick 🚩🏴 (@BotchlaUS) August 24, 2020

A rendőrség este 7 órakor kijárási tilalommal vetett véget ezeknek.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából