Ugrás a cikkhez
Reklám

A legismertebb kínai csiliszószgyártó embereinek adták ki magukat csalók, és sikeresen átverték az egyik legnagyobb kínai vállalatot, a Tencentet - közölte a helyi rendőrség szerdán.

A botrány azután robbant ki, hogy a Tencent pert indított a Lao Gan Ma nevű csiliszószgyártó ellen, azt állítva, hogy nem egyenlített ki egy reklámszerződés alapján kiállított számlát, s a bíróság el is rendelte 16,24 millió jüan (723,3 millió forint) befagyasztását a csilis cég számláin. A Lao Gan Ma azonban közölte, hogy nem kötött ilyen szerződést a Tencenttel.

A kujjangi rendőrség szerdán jelentette be, hogy őrizetbe vettek három embert, akik a gyanú szerint meghamisították a Lao Gan Ma vállalati pecsétjét. Kínában minden iratot hivatalos pecsét hitelesít. A pecséttel a csalók a Lao Gan Ma marketingeseinek adták ki magukat, és reklámszerződést kötöttek a Tencenttel. Céljuk az volt, hogy a szerződéssel videojátékokban felhasználható promóciós kódokat szerezzenek meg a legnagyobb kínai videojátékgyártó Tencenttől, amelyeket aztán az interneten illegálisan pénzzé tettek.

A Tencent az egyik legnagyobb kínai vállalat, internetes és informatikai termékeket és szolgáltatások értékesít a közösségi médiától a videojátékokon át a filmgyártásig. Tavalyi bevétele 377,3 milliárd jüan (16 815 milliárd forint) volt. A Lao Gan Ma Kína leghíresebb csiliszószgyártója, évente több millió palack csípös szószt értékesít világszerte.

(MTI)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából