Ugrás a cikkhez
Reklám

A magánházakba betörő fosztogatókat le lehet lőni - fogalmazott Grady Judd, egy közép-floridai megye seriffje a WFLA tampai televízió tudósítása szerint.



A seriff nem viccel (korábbi fotó: David Mills/The Ledger)

Judd seriff mondatai a televíziós tudósítás szerint kétféleképpen is értelmezhetők: figyelmeztetésként az esetlegesen fosztogatásra készülőknek és buzdításként a fegyvertulajdonos lakosoknak. Floridában is erőszakos tüntetők keveredtek ugyanis a békés demonstrálók közé, akik elvileg George Floyd halála miatt mentek utcára.

"Polk megyében az emberek szeretik a fegyvereket, és vannak is fegyvereik" - mondta Judd a WFLA híradójának, az erőszakos tüntetőknek és fosztogatóknak pedig azt tanácsolta, hogy "ha kedves az életük, akkor nem Polk megyében kellene garázdálkodniuk."

Nem hétköznapi ember a seriff - íme a legjobb tavalyi szófordulatai:

Az NBC televízió Philadelphiából azt jelentette, hogy egy fegyverbolt tulajdonosa agyonlőtte a boltjába betolakodó egyik fosztogatót. Az incidens kedden történt, miközben a pennsylvaniai városban folytatódtak a Floyd melletti rokonszenvtüntetések és erőszakos megmozdulások.

A bolt 67 éves tulajdonosa észlelte, hogy három vagy négy férfi feszegeti az ajtót. Amikor azután a betörők megjelentek az emeleten, már csőre töltött puskával várta őket, és egyiküket agyonlőtte.

Scott Smalls főfelügyelő elmondása szerint az egyik betörő kézifegyvert fordított a boltos felé, aki önvédelemből lőtt.

Philadelphiában a George Floyd melletti tüntetésekkel párhuzamosan rohamosan megszaporodtak a fosztogatások, betörések, gyújtogatások és általában a vandál cselekedetek.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: "Ha tízből csak három érett, büntetlen előéletű felnőtt hordana maroklőfegyvert, ez a késelés jó eséllyel meg sem történik"

Korábban írtuk: "Gyorsan megoldom a problémákat" - Trump a katonaságot is bevetné az őrjöngő-fosztogató négerek ellen





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából