Ugrás a cikkhez
Reklám

Ahogy arra számítani lehetett, Donald Trumpban heves érzelmeket váltott ki, hogy a Twitter félrevezető információnak nyilvánította egyik állítását.

A republikánusok úgy érzik, a közösségimédia-platformok teljesen elnémítják a konzervatív hangokat – írta Twitter-csatornáján Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke második mondatában azt is elárulta, hogyan gondolja megoldani az általa érzékelt problémát:

Szigorú szabályozást fogunk bevezetni, vagy bezárjuk őket.

Trump szerint a közösségi szolgáltatások 2016-ban már megpróbálkoztak a konzervatívok elnyomásával, csak akkor nem sikerült nekik.

Az amerikai elnök hozzátette, ha nem szabályozzák le a közösségi médiát, annak ugyanolyan csalás lesz a következménye, mint a levélszavazásé. Utóbbi állítása volt az, amit a Twitter valótlanként bélyegzett, és felhívta a felhasználók figyelmét, hogy olvassák el az ezzel kapcsolatos "bizonyított tényeket" (CNN-módra).

....happen again. Just like we can’t let large scale Mail-In Ballots take root in our Country. It would be a free for all on cheating, forgery and the theft of Ballots. Whoever cheated the most would win. Likewise, Social Media. Clean up your act, NOW!!!!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) May 27, 2020

A Trump bezárással fenyegető bejegyzésére reagáló egyik Twitter-felhasználó rámutatott: az amerikai elnök – aki egyébként a Twitter egyik legaktívabb felhasználója – bojkottálhatja a közösségi médiát, de nem zárhatja be. Egyszerűen azért, mert ezek a vállalatok nem az ő személyes tulajdonai.

Nem ez az első eset, hogy Donald Trump bírálatot fogalmazott meg a közösségi oldalakkal szemben. Tavaly márciusban például azt mondta: a Facebook és a Twitter összejátszanak, hogy elnémítsanak őt. A politikus korábban a Google-nek is nekiment, mert a keresőcég szerinte manipulálja a találatokat. Trump akkor haladéktalan cselekvésre szólított fel.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy eközben az amerikai elnök vezeti a facebookos politikai hirdetésekre legtöbb pénzt költők névsorát.

(hvg nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából