Ugrás a cikkhez
Reklám

Újabb független újságírót tartóztatott le a vietnámi rendőrség államellenes felforgatás vádjával - közölték aktivisták szombaton.

Az őrizetbe vett a Vietnámi Független Újságírók Szövetségének ügyvivő elnöke, a 68 éves Nguyen Tuong Thuy. A férfit szombat reggel hanoi otthonából vitték el államellenes propaganda terjesztése miatt - számolt be egy helyi jogvédő szervezet. Házát átkutatták, és lefoglalták a számítógépét, a család összes tagjának mobiltelefonját, illetve egyéb személyes tárgyaikat.

Thuy aktív blogger, és a vietnami kormány politikáját, a korrupciót, valamint a társadalmi igazságtalanságot bíráló bejegyzéseit sokan olvassák.

Két nappal korábban Pham Thanht, a Vietnam Hangja nevű lap volt munkatársát vették őrizetbe ugyanazon vád alapján, mint Thuyt. A szintén 68 éves férfi a vietnámi kommunista kormányt és az ország politikai vezetőit bíráló könyvek és esszék szerzője.

Vietnám egypárti állam, és a kormány mindent megtesz a másként gondolkodók elhallgattatásáért. Egy amerikai jogvédő csoport szerint több mint 200 politikai fogoly raboskodik az ázsiai országban, Hanoi ezt tagadja.

(MTI)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából