Ugrás a cikkhez
Reklám

Ali Hamenei ajatolláh, Irán legfelsőbb vezetője Jeruzsálem napja alkalmából elmondott beszédében ismét rákos daganatnak nevezte pénteken országa térségbeli ellenségét, Izraelt, amelyet szerinte "kétségkívül el fognak pusztítani", és felszólította a palesztinokat, hogy folytassák szabadságharcukat, amely kötelességük, muzulmán szent háborújuk.

Iránban és a vele szövetséges országokban minden évben nagy felvonulásokkal ünneplik meg ezt a napot, amelyet Ruhollah Homeini ajatolláh, néhai legfelsőbb politikai és vallási vezető a muszlim böjti hónap utolsó péntekére jelölt ki. Ilyenkor a legfelsőbb vezető tömeg előtt beszél, ezúttal azonban a koronavírus-járvány miatt Hamenei félórás szónoklatát az interneten és tévén közvetítették a népnek.

"Ma a világ számontartja a koronavírus minden egyes áldozatát, de senki nem teszi fel a kérdést, hogy ki felel azért a több százezer emberért, aki mártírhalált halt, eltűnt, vagy akit bebörtönöztek Palesztinában vagy másutt, ahol az Egyesült Államok és Európa háborúval pusztított" - jelentette ki Hamenei, hangsúlyozva, hogy Izrael-ellenessége nem antiszemitizmus.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából