Ugrás a cikkhez
Reklám

Nőtt a perui gázszállító teherautó balesetében meghalt emberek száma, az egészségügyi hatóságok legfrissebb, szombati adatai szerint tizenhárman vesztették életüket a szerencsétlenségben az ország fővárosában, Limában.

Az első adatok két halálos áldozatról és negyvennyolcan sérültről szóltak.

Daniel Koc Gonzalez egészségügyi illetékes elmondta, hogy hét kiskorú sérült meg a balesetben, négyük testfelületének 80-99 százaléka megégett. Ők válságos állapotban vannak.

A teherautó egy rámpáról gurult le egy limai utcában csütörtökön, aminek következtében megsérült egy szelep, a kiszivárgó gáz pedig lángba borította a járművet és húsz környező házat.

Rodolfo Yanez építésügyi miniszter beszámolt róla, hogy a megrongálódott otthonok közül 14-et harminc napon belül felújítanak, a maradék hatot pedig a következő három hónapban lerombolják és újjáépítik.

Peru korlátozza a lakossági és ipari felhasználók számára a gázvezetékeken keresztüli gázvételezést, az erőforrás elosztásánál pedig inkább a teherautókkal történő szállításra támaszkodik.

(MTI)

Korábban írtuk: Gázszállító teherautó robbant fel Limában - legalább tizenegy gyerek szenvedett súlyos égési sérüléseket

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából