Ugrás a cikkhez
Reklám

„Emlékezünk a holokausztra – küzdünk az antiszemitizmus ellen” címmel, 34 ország államfőjének részvételével, a jeruzsálemi Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban ma megkezdődik a Nemzetközi Holokauszt Fórum. Az Izrael, s személyesen Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök által főképpen politikai célok eléréséért megrendezett eseményen Áder János magyar államelnök és kísérete is jelen lesz. Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök követendő gesztust jelentett be Twitterén: lemond az ő maga és az általa vezetett ukrán küldöttség tagjai számára a Jád Vásémben fenntartott ülőhelyekről – írja a Válláh!Hádásot című hírportál.



Vologyimir Zelenszkijt Zeév Elkin izraeli miniszter fogadja a lodi repülőtéren (fotó: Divvuáh Risoni)

Az ukrajnai elnök bejelentését megelőzően példátlan antiszemita megnyilvánulásra került sor ma reggel Jeruzsálemben, az Emlékezés hegyén levő Jád Vásém Holokauszt Emlékközpont bejáratával szemben: a mellükre sárga csillagot öltő, láthatóan másod- vagy harmadnemzedékes holokauszt-túlélők egy nagyméretű transzparensre angolul és a héberül a következőt írták:

Állítsátok le a „holokauszt-ünnepséget”! 100 000 holokauszt-túlélő éhezik.



Fotó: Dávid Miháél Kohén

Nem elképzelhetetlen, hogy a ma korán reggel Jeruzsálembe érkezett Vologyimir Zelenszkij ukrajnai elnök tudomására jutott az Izraelben éhező százezernyi holokauszt-túlélő sanyarú sorsa, mert a komédiás államelnök Twitterén bejelentette: a jeruzsálemi Nemzetközi Holokauszt Fórumra érkezett kijevi küldöttség a holokauszt-túlélők javára lemond a Jád Vásém Emlékközpontban számukra fönntartott ülőhelyekről. „Tudomásunkra jutott, hogy sok holokauszt-túlélő nem jöhet el a fórumra, s ezért küldöttségünk átadja nekik a helyét, amiképpen ezt több izraeli miniszter is teszi” – jelentette be Twitter-oldalán a zsidó származású ukrán elnök.

Csakhogy nehéz a zsidók kedvébe járni, még akkor is, ha mindezt zsidó akarja tenni. A Jád Vásém vezetősége ma délelőtt ugyanis erélyesen bírálta Zelenszkij döntését. „Csodálkozunk Zelenszkij döntésén, mert előtte elmondtuk az elnöknek, hogy a legutóbbi napokban hozzánk forduló túlélők igenis kaptak meghívót. Sajnálatos, hogy az elnök ilyen lépést tett egy olyan eseménnyel kapcsolatban, amelynek címe: Emlékezünk a holokausztra – Küzdünk az antiszemitizmus ellen.

Hering J. – Kuruc.info

Korábban írtuk:

- Rég volt már a hétfői krakkói holokonferencia, épp ideje, hogy Áder Izraelbe utazzon az öreg zsidókkal túlélőset játszani

- Nem vicc: Auschwitz "felszabadítása" után 75 évvel még mindig 200 ezer "túlélő" van - és ez csak az izraeli létszám





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából