Ugrás a cikkhez
Reklám

Csütörtökön hajnalban Izrael rakétatámadást hajtott végre a Gázai övezet Dir el-Báláh nevű városában, amelynek során „a világ legerkölcsösebb hadserege” meggyilkolt nyolc polgári személyt, mintegy tíz ember pedig megsebesült. A célpont az Iszlám Dzsihád egyik katonai egységének, a támadás idején a családja körében tartózkodó parancsnoka volt. A halálos áldozatok között öt gyermek is van – írja az alkofiya.ps és az alqudsnews.net arab hírportál. A „magyar” sajtóban érdekes módon nem nagyon volt hírértéke a vérfürdőnek.



Az öt gyermekáldozat (fotó: El-Kudsz Hírügynökség)

Csütörtök hajnalban az izraeli hadsereg rakétatámadást intézett a Gázai övezet középső tájékán levő Dir el-Báláh kisváros El-Báráká nevű lakónegyedének egyik lakóháza ellen. Az otthonában tartózkodó Ábu Málhúsz és az Esz-Szaváriká család nyolc tagja, köztük öt gyermek életét vesztette a támadás következtében. A ház helyén hatalmas tölcsér tátong. A családirtásról elsőnek a Reuters hírügynökség számolt be néhány perccel a tragédia után, s nem sokkal később megszólalt a cinikus gúnyolódásairól elhíresült Áviháj Ádrá’i, az izraeli hadsereg arab nyelvű szóvivője is, aki rögtön megmagyarázta, hogy mi tette szükségessé a családirtást.



Ennyi maradt a családi házból (fotó: Reuters)

A szóvivő szerint a rakétát nem a családra, hanem kizárólag a családfőre, Rászmi Ábu Málhúszra indította az izraeli hadsereg. Ábu Málhúsz pedig az Iszlám Dzsihád egyik rakétaindító-ütegének parancsnoka volt. Az általában mindenütt jelenlevő és szavahihetőnek ismert Reuters azonban nem támasztotta alá azt az elsődleges izraeli állítást, miszerint Rászmi Ábu Málhúsz a támadás idején és helyén éppen rakétaindítással foglalatoskodott volna. (Hajnalban, az otthonában és családtagjai aktív közreműködésével… - H. J.) Pénteken az izraeli hadsereg közölte: kivizsgálják a történteket, de a szóvivő addig is közölte, hogy a hadsereg nem kívánt ártatlan embereket megtámadni.

A Gázai övezetbeli Palesztin Egészségügyi Minisztérium szóvivője közölte: a csütörtökön hajnalban végrehajtott izraeli támadás következtében az Ábu Málhúsz család hat halott és 12 súlyos, illetve könnyebb sebsülést szenvedett áldozatát szállították be a mentők az El-Ákszá Mártírjai nevű kórházba. A család két sebesült tagja a kórházba szállítás után halt meg. A palesztin védelmi erők és a polgárőrség tagjai azonnal hozzáláttak a meghalt és a sebesült áldozatok puszta kézzel történő fölkutatására a családi ház helyén tátongó gödörben és annak környékén (amint azt az alkofiya.ps arab portál híréhez mellékelt videón is láthatjuk – H. J.). Két csecsemő holttestét néhány órával később találták meg a rakétarobbanás vájta gödörben.



A halálos áldozatok temetési szertartása (fotó: Reuters)

Ásráf el-Kudrá, a Gáza övezetbeli Palesztin Egészségügyi Minisztérium szóvivője az El-Kudsz Hírügynökségnek néven nevezett hat halálos áldozatot, míg a később megtalált két csecsemő és a támadás célpontjának számító Rászmi Ábu Málhúsz nevét nem említette. A halálos áldozatok nevéből kiderül, hogy valójában két család tagjai lelték halálukat az izraeli támadás következtében: Vászim Ábu Málhúsz (45), Muhámmád Ábu Málhúsz (12), Márjám esz-Szaváriká (45), Mu’áddz esz-Szaváriká (7), Muhámmád esz-Szaváriká (13), Jászri esz-Szaváriká (39).

A fenti hír alapján nem nehéz levonni a következtetést: az izraeli hadsereg „célzott likvidálásának” célpontja valóban Rászmi Ábu Málhúsz, az Iszlám Dzsihád „Jeruzsálem Századai” (Szárájá el-Kudsz - سرايا القدس) nevű harci egységének parancsnoka volt. „A világ legerkölcsösebb hadseregének” szörnytettét, a rajta kívül két család összesen nyolc tagjának, köztük öt gyermeknek a „célzott likvidálását” viszont semmivel nem lehet igazolni.

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából