Ugrás a cikkhez
Reklám

Több mint 10 évre eltiltottak egy Balotellit "rasszista jelzőkkel" illető vezérdrukkert. Korábban a ghánai felmenőkkel bíró labdarúgó a szurkolók közé lőtte a labdát azok "rasszista megnyilvánulásai" miatt, majd később levonult a pályáról. Végül visszatért és gólt szerzett, ám csapat nem tudott nyerni.



Fotó: AFP

Luca Castellini, a Hellas Verona ultracsoportjának vezetője a mérkőzés után is "rasszista jelzőkkel" illette a Brescia támadóját, ezért a Hellas Verona 2030. június 30-ig kitiltja ultracsoportjának vezetőjét – írja a csakfoci.hu a calcioefinanza.it beszámolójára hivatkozva. A döntésről a veronai klub hivatalos közleményben számolt be.

"A Hellas Verona FC kijelenti, hogy eltiltásban részesíti Luca Castellinit, akinek az etikai kódex 6. és 7. cikkében foglalt szabályok alapján a büntetését a tette súlyosságával arányosnak ítéli. Megnyilvánulásai és kommentárjai teljesen ellentétesek a klub etikai alapelveivel és értékeivel" – olvasható a csapat hétfői közleményében.

A vasárnap megrendezett Hellas Verona–Brescia bajnokin a vendégek "olasz" válogatott támadója, Mario Balotelli megelégelte, hogy néhány hazai szurkoló a bőrszínére tett megjegyzéseket. Közéjük lőtte a labdát, majd levonult a pályáról, ahová csak társai és a hazai játékosok unszolására tért vissza. Végül gólt is szerzett, ám csapata így is kikapott 2-1-re.

Bár a veronaiak tagadták, hogy bármilyen rasszista megnyilvánulást tettek volna, az ultrák vezetője, Luca Castellni elmondta: az a szokásuk, hogy kinéznek maguknak játékosokat, akiket aztán heccelnek. Szerinte ez hozzátartozik az ottani szurkolói kultúrához.

"Mi egy öntörvényű szurkolói csoport vagyunk. A kopasz, a hosszú hajú, a déli vagy a színesbőrű játékosokból is viccet csinálunk, de nem politikai vagy rasszista okokból, nálunk csupán ez a megszokás" – mondta Castellini. Majd kijelentette:

Balotelli sohasem lesz igazi olasz, hiába rendelkezik állampolgársággal. A csapatunkban is van egy negró, aki a vasárnap bajnokin gólt szerzett, és mindenki megünnepelte őt közülünk. Probléma, ha valakit negrónak nevezek? Eljönnek értem emiatt?

(VG nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából