Ugrás a cikkhez
Reklám

Zavargások voltak hétfőre virradóra a máltai Hal Far menekültközpontban - közölte a szigetország rendőrsége.

A rendbontók öt autót és egy konténert felgyújtottak. A közbeavatkozó rendvédelmi szerveket a migránsok kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták meg. A The Times of Malta című helyi lap úgy értesült, hogy egy rendőrautót is megrongáltak.

Records of acts of violence inside #hal_far open centre south of #valetta. Sources inside the centre told me that this occurred due to #police violence against some #migrants @InfoMigrants_ar #UNHCR #Malta pic.twitter.com/nkteWfiaMQ

— Sharif Bibi (@sharifbibi) 2019. október 21.

 

Malta – Rivolta e incendi nel centro di detenzione di Hal Farhttps://t.co/kXIjmYE1id pic.twitter.com/3sQZoo1AVO

— Hurriya (@hurriya_blog) 2019. október 21.

A tartózkodási engedéllyel nem rendelkező illegális bevándorlók számára létrehozott zárt máltai menekültközpontokban elhelyezett migránsok már hónapok óta tiltakoznak a létesítményekben uralkodó életkörülmények és a menedékkérelmi eljárások lassú elbírálása miatt.

A The Times of Malta szerint a zavargás azt követően tört ki, hogy a hatóságok elutasították egy csoport menedékkérőnek azt a követelését, hogy egy nyitott menekültközpontba helyezzék át őket.

A máltai menekültközpontok túltelítettek, miután az utóbbi hónapokban migránsok százai érkeztek a szigetre. A helyi hatóságok sokukat más uniós tagállamokba helyeznék át, de ez eddig nem történt meg.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából