Ugrás a cikkhez
Reklám

Huszonnégy embert tartóztattak le a török hatóságok, amiért azok a közösségi médiában kritizálták Törökország szíriai hadműveleteit – írja a Reuters a török állami kézben lévő Anadolu ügynökségre hivatkozva.

A hadművelet kezdete óta a török hatóságok széles körben felléptek a hadműveletet kritizáló személyek ellen, és több száz ember, köztük kurd törvényhozók ellen is indítottak nyomozást.

Szerdán az Anadolu ügynökség arról számolt be, hogy a 186 őrizetbe vett személy közül 24-et jogerősen le is tartóztattak. A gyanúsítottakat azzal vádolták, hogy "gyűlöletet és ellenségeskedést keltettek a közösségükben", illetve hogy "egy terrorista szervezet propagandáját terjesztették".

A török ellenzéki pártok többsége támogatja az offenzívát, nem úgy a kurdpárti Népi Demokrata Párt (HDP). A HDP felszólította a kormányt a hadművelet beszüntetésére, ugyanis azt inváziós kísérletnek tekintik. A török ügyészség nyomozást kezdeményezett a párt társelnökeivel szemben a felszólalásaik miatt. A hatóságok már korábban is végeztek hasonló jellegű nyomozásokat. 2018 januárjában 300 embert vettek őrizetbe, amiért a közösségi médiában kritizálták a szíriai beavatkozásokat.

(Reuters - Index)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából