Ugrás a cikkhez
Reklám

Törökország szíriai offenzívája ellen szerveztek demonstrációt Hernében, amelyen több százan vettek részt. A bejelentett megmozduláson a kurd nemzetiségű tüntetőket egy közeli török kávézóból provokálni kezdték, mire többen rárontottak az üzlethelyiségre, kárt okoztak a berendezésben, és megsebesítettek egy embert. Egy élelmiszerboltot is megtámadtak, amelyet a rendőrség adatai szerint ugyancsak provokáció előzött meg. Ott egy nő és egy férfi sérült meg, kórházba szállították őket.

Im Zuge einer #Demo in #Herne haben hunderte #Kurden ein türkisches Café überfallen/angegriffen/gestürmt. Weitere Infos liegen mir zur Zeit nicht vor. #kurdendemo #rojava pic.twitter.com/HjBNVMa98R

— Christoph Reichwein (@ChrisReichFoto) 2019. október 14.

A hétfő este kirobbant erőszakot rendőrök fékezték meg, az összecsapásban két rendőr is könnyebb sérüléseket szenvedett.

Németországban nagyjából 1-1,2 millió kurd él, ők alkotják a második legnagyobb nemzetiségi csoportot a 83 milliós országban. Az első helyen a nagyjából 3 milliós török közösség áll. Hazai ellentéteik német földön is gyakran mutatkoznak meg erőszakos formában.

(MTI - hvg)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából