Ugrás a cikkhez
Reklám

"A klímahisztéria-mozgalom nem a tudományról szól. Ha valóban tudományról lenne szó, akkor tudósokat látnánk, nem politikusokat és egy szellemi fogyatékos svéd gyereket, akit kihasználnak a szülei és a nemzetközi baloldal" - jelentette ki a Trumpot támogató, jobboldali Fox News csatornán Michael Knowles jobboldali kommentátor egy műsorban Greta Thunberg beszédére reagálva, amelyet az ENSZ New York-i klímacsúcsán mondott el.




A The Story című műsor másik felszólalója, Christopher Hahn már akkor megpróbált a másik szavába vágni ("Hogy merészeli?!"), amikor az a "mentally ill" kifejezést használta, végül amikor szót kapott, akkor jelentette ki:

Maga egy felnőtt ember, és egy gyereket támad. Szégyellje magát!

Holy shit

Michael Knowles of Daily Wire just called Greta Thunberg a "mentally ill Swedish child."@ChristopherHahn tore into him pic.twitter.com/Ki0cK6W3Ev

— jordan (@JordanUhl) 2019. szeptember 23.

A Fox News egy szóvivője az esetről azt mondta: "Michael Knowles, a The Story vendégének megjegyzése szégyenteljes volt. Bocsánatot kérünk Greta Thunbergtől és a nézőinktől." Azt is elmondták, nem tervezik, hogy a jövőben újra megszólaltassák Knowlest.

A Fox News másik műsorában, a The Ingraham Angle-ben is hasonló szellemben beszélt a műsorvezető, Laura Ingraham, de erre nem reagált a csatorna. Ingraham úgy értelmezte Thunberg szavait, hogy az aktivista "akarja kontrollálni, hogy nekünk hány gyerekünk lehet, hogyan élhetünk, milyen legyen a gazdaságunk és a közlekedésünk, és ha nem felelünk meg ennek, akkor a saját gyerekeink fognak megbüntetni ezért".

Alig várom Stephen King új könyvét, A klíma gyermekeit" - utalt Ingraham A kukorica gyermekei című horrorra, amelynek egy elszigetelt közösségben élő gyerekszereplői úgy gondolják, mindenkit meg kell ölni, aki elmúlt 19 éves.

Már kapott is közben egy "alternatív Nobel-díjat"

Thunberg lett idén az alternatív Nobel-díjként is emlegetett kitüntetés egyik díjazottja – közölte szerdán Stockholmban a díjat adományozó Right Livelihood Alapítvány.

A 16 éves Thunberg azért nyerte el a kitüntetést, mert aktivizmusával "inspirálja és felerősíti a klímaváltozás miatti fellépésre irányuló politikai követeléseket" – fogalmazott az alapítvány.

A zsűri idén 142 jelölt közül válogatott 59 különböző országból, végül a négy díjazott egyike lett az iskolai klímasztrájkok mozgalmát elindító Greta Thunberg.

(MTI - Index nyomán)

Korábban írtuk: Nagyon megindítónak szánt szöveget írtak a kis Grétának az emberiség küszöbön álló kihalásáról

Kapcsolódó: Ilja Ehrenburgtól Greta Thunbergig, avagy a Sztálin-békedíjtól a Nobel-békedíjig





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából