Ugrás a cikkhez
Reklám

Ismét illegális bevándorlókat vett a fedélzetére kedden a Földközi-tengeren az Ocean Viking: legalább 48 ember szállt át az NGO-hajóra egy túlzsúfolt bárkáról a líbiai partok közelében.

Az Ocean Vikinget az Orvosok Határok Nélkül szervezettel közösen működtető SOS Mediterranée nevű NGO-szervezet "vette észre a bajba került fabárkát" (teljesen véletlenül... - a szerk.) a líbiai partoktól 100 kilométerre északra. A hajó fedélzetére felvett emberek között van öt nő és kilenc gyerek, köztük egy újszülött.

Az Ocean Viking kevesebb mint 24 órája kezdte újra "mentési" tevékenységét a Földközi-tengeren, miután előzőleg elérte 82 illegális bevándorló partra szállítását Lampedusa szigetén. Ez azt mutatja, hogy az új balközép olasz kormány hivatalba lépésével változott Olaszország migránspolitikája. Matteo Salvini korábbi belügyminiszter idejében az olasz hatóságok nem engedélyezték a migránsokat szállító NGO-hajók kikötését.

Az olasz parti őrség keddre virradó éjszaka mintegy 90 illegálist "mentett meg" a Földközi-tengeren. Málta "mentési" hatáskörébe tartozó területen vették fel az embereket a parti őrség hajójának a fedélzetére, és megkérdezték a máltai hatóságoktól, hol tudják a migránsokat átszállítani egy máltai hajóra, de eddig még nem kaptak választ – közölte az olasz parti őrség.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: A sáskabeengedő olasz külügyminiszter szerint miattunk élnek ők migrációs vészhelyzetben

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából