Ugrás a cikkhez
Reklám

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök a szeptember 17-én sorra kerülő megismételt parlamenti választásokra készülve tegnap este beszédet mondott Ásdód városban, de még el sem kezdte a beszédét, amikor megszólaltak a légiriadót jelző szirénák. A kormányfő egyik testőre előbb a fölébe mondta, hogy „vörös színű riasztás” van, majd gyorsan „védett térségbe” menekítették. A légiriadó múltán a pódiumra visszatérő Bibi kijelentette: „Szavazzatok a Likudra, nehogy Izraelben baloldali és arab (sic!) kormány alakuljon!” - írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.



Bibi fülébe súgják, hogy légiriadó van (fotó: Sáj Máhlúf)

Binjámin Netanjáhu tegnap este a szeptember 17-i megismételt parlamenti választások előtt beszédet mondott a földközi-tenger-parti Ásdód városában. Bibi éppen elkezdte volna a beszédét, magyar idő szerint 20:06 órakor, amikor megszólaltak a légiriadót jelző szirénák, mert a Gázai övezet felől két föld-föld rakétát indítottak a palesztinok Ásdód és Áskelón városok irányába. Amint a mellékelt videón is hallható, a rendezvény levezetője elégedetlen a közönség által skandált „Bibi-Bibi-Bibi!”- kiáltások hangerejével, ezért azt mondja: „Barátaim, nem hallak benneteket, hangosabban! Hol van a Bibi?” Ebben a pillanatban a szónokló Bibihez jobbról odalép az egyik testőr, s a fülébe mondja: „Vörös színű riasztás van, azonnal védett helyre kell menni!”



Majd az ellenkező irányba induló Bibinek megmutatják, nem erre az arra (fotó: Sáj Máhlúf)

De Bibi nem ijedt meg, hanem gondos népvezérhez méltóan figyelmeztetően magasba emelte mutatóujját, majd a mikrofonba mondta: „Barátaim! Vörös színű riasztás van, csendben hagyjátok el a helyiséget, de csendben ám! Csendben távozzatok!”, mondta, majd a mellette állóktól megkérdezte: „De hová is kell menniük az embereknek?”, miközben a biztonságiak már meg is ragadták, és szapora „ki innen!” felszólításokkal kitessékelték az előadóteremből az úgynevezett „védett térségbe”. Bibit gyorsan bevonszolták a „védett térségbe”, miközben kinn szóltak a légiriadó szirénái. A Vaskupola nevű méregdrága légvédelmi rendszer ezúttal nem vallott fiaskót, mert Ásdód és Áskelón városok légteréből leszedték a palesztinok által a Gázai övezet területéről indított két darab föld-föld rakétát.



Már tuszkolják a helyes irányba (fotó: Sáj Máhlúf)

Néhány perc múlva Bibi diadalittasan visszatért a pódiumra, majd a légiriadó tanulságait levonva fölszólította az őt ünneplő rokonszenvezőket: „Hatalmas a támogatásunk itt, Ásdódban. Szavazzanak a Likudra, hogy Izraelben ne alakulhasson baloldali és arab kormány!”

A palesztinok tegnap este azt követően indították a két rakétát a Netanjáhut vendégül látó Ásdód város irányába, hogy a miniszterelnök néhány órával korábban kijelentette: a választások után megalakuló új izraeli kormány kiterjeszti a zsidó állam szuverenitását (magyarán: bekebelezi – H. J.) a Ciszjordániában az 1967-ben megszállt Jordán-völgyre és a Holt-tengertől északra fekvő területre. „Ez lesz Izrael Állam keleti határa, s a Golán-fennsíkkal együtt ezek a területek képezik majd az életbevágóan fontos biztonsági övünket keleten”, emlékeztet Bibi aznapi megnyilatkozására a Válláh!Hádásot.



A ma éjszakai izraeli légitámadás lángjai a Gázai övezetben (fotó: Hászán Ászlih)

Mahmúd ’Abbász, a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke Netanjáhu idézett, újabb területbekebelező megnyilatkozására reagálva kijelentette: ha Izrael tényleg bekebelez újabb palesztin területeket, a palesztinok fölmondják a zsidókkal aláírt, főleg biztonsági vonatkozású megállapodásokat. ’Abbász egyben fölszólította a nemzetközi szervezeteket, elsősorban az Egyesült Nemzetek Szervezetét, hogy akadályozzák meg a legújabb zsidó területrablást.

A tegnap esti palesztin rakétaindítás ezúttal sem maradt izraeli válasz nélkül, mert az izraeli légierő az elmúlt éjszaka folyamán összesen tizenöt Hamász-célpontot támadott a Gázai övezetben.

Hering J. – Kuruc.info





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából