Ugrás a cikkhez
Reklám

Az olaszok akaratát kifejező új választást szorgalmazott „túlélési” kormányok alakítása helyett Matteo Salvini, a Liga olasz párt vezetője az államfővel tartott megbeszélést követő sajtónyilatkozatában csütörtökön.

Matteo Salvini elmondta, azt hangoztatta Sergio Mattarella államfőnek, hogy a jelenlegi kormányválságban az olasz nép akaratát tartja az egyetlen járható útnak, vagyis egy olyan kormányt, amely választások nyomán jön létre. Megjegyezte, hogy azok, akik választások nélküli kormányt akarnak, éppen a néptől félnek.

Kijelentette, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) közös kormányalakítási tervei a régi politikát hoznák vissza Olaszországba, figyelmen kívül hagyva az utóbbi egy év olasz helyhatósági és európai parlamenti választási eredményeit, amelyeket a Liga nyert meg.

„Ez az ellenem létrehozandó kormány eltörölné mindazt, amit eddig tettünk, és megnyitná a kikötőket” – fogalmazott Salvini. Nem zárta ki viszont annak a lehetőségét, hogy Öt Csillag Mozgalommal egy teljesen új csapattal és új programmal folytassák a kormányzást.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából