Ugrás a cikkhez
Reklám

Pert indítottak egy fekete fiú szülei egy Houston-környéki iskolafenntartó ellen, miután három fehér középiskolai dolgozó fekete filctollal festette be a fiuk fejbőrét – írja a Guardian című brit lap.

A tizenhárom éves fiúnak a Berry Miller középiskola igazgatóhelyettese szólt, hogy az „afroamerikaikra jellemző frizurája” nem felel meg az intézmény öltözködési és megjelenési szabályzatának, ezért fel fogja függeszteni a fiút, ha a hajába nyírt mintát nem színezik be.

Az igazgatóhelyettes és két munkatársa egy fekete alkoholos filctollal besatírozták a fiú fején a mintát, ami ezek után sokkal szembetűnőbb lett, mint amilyen eredetileg volt. A három felnőtt ezért hangosan nevetgélve folytatta a satírozást, míg a fiú egész fejbőre fekete nem lett a filctől. A szülők szerint természetesen rasszista indítékkal alázták meg a fiukat.

A federal civil rights lawsuit has been filed against a local school district, and a few of their employees, after they used a sharpie to color in a student’s “fade” haircut.https://t.co/qjAP7blXSv

— Trey Serna (@TreySerna) 2019. augusztus 19.

Ahogy az eset híre elterjedt, és hatalmas felháborodást váltott ki, az iskolafenntartó közleményben tudatta, hogy nagyon szomorúak a történtek miatt, de hangsúlyozta, a fiú igenis szabályt sértett a frizurájával. Annyit azért elismertek, hogy az igazgatóhelyettes nem a legmegfelelőbb módon kezelte a helyzetet. A közlemény tudatta: a fiú családjától bocsánatot kértek, az igazgatóhelyettest pedig fizetetlen szabadságra küldték.

Az iskola honlapja szerint azonban az igazgatóhelyettest az incidens óta előléptették iskolaigazgatóvá.

(24.hu nyomán)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából