Ugrás a cikkhez
Reklám

Donald Trump amerikai elnök kedden éjjel Twitteren bejelentette, hogy lemondja dániai látogatását.
„Dánia nagyon különleges ország, hihetetlen emberekkel, de tekintettel Mette Frederiksen miniszterelnök megjegyzéseire, miszerint nem érdekli őt Grönland megvásárlásának megvitatása, találkozónkat, amelyre két hét múlva került volna sor, elhalasztjuk” – írta mikroblogjában az államfő. Majd megköszönte a dán politikusnak, hogy „világosan beszélt”, mert – úgy fogalmazott – „költséget és erőfeszítést takarított meg mind az Egyesült Államok, mind pedig Dánia számára”.

Trump jelezte: egy későbbi időpontban sor kerül a vizitre.

....The Prime Minister was able to save a great deal of expense and effort for both the United States and Denmark by being so direct. I thank her for that and look forward to rescheduling sometime in the future!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2019. augusztus 20.

Mette Frederiksen dán kormányfő éppen az amerikai sajtóhír megjelenése után és Kudlow nyilatkozata napján látogatott a Dán Királysághoz tartozó, autonómiát élvező szigetre, ahol közölte: a terület nem eladó, és egyébként reméli, hogy az amerikai elnök nem is komolyan vetette ezt fel.

Az amerikai elnök a hét végén a dél-franciaországi Biarritzba utazik, ahol részt vesz a világ vezető gazdasági hatalmait tömörítő G7-es csoport csúcsértekezletén. Onnan indult volna Dániába. Szeptember 1-jén már Lengyelországban emlékezik meg a második világháború kitörésének évfordulójáról.

(MTI)

Korábban írtuk: Trump kisiskolás szintű "viccel" jelezte, hogy továbbra is szeretné megvásárolni Grönlandot

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából