Ugrás a cikkhez
Reklám

Múlt hét csütörtökön és pénteken három különböző, egymással össze nem függő akcióban sikerült az amerikai rendőrségnek olyan embereket letartóztatnia, akik feltehetőleg lövöldözésre készültek, írja a USA Today.

Connecticut államban a 22 éves Brandon Wagsholt azért tartóztatták le, mert nagy kapacitású tárak voltak a birtokában. A Norwalk városi rendőrség és az FBI akkor figyelt fel Wagsholra, amikor egy másik államban próbált tárakat vásárolni. A rendőrség szerint Wagshol online vásárolt alkatrészeket, amikből a terve szerint saját fegyvert épített volna. A Facebookra kitett üzenete szerint érdekelte egy tömeges lövöldözés kivitelezése. A házában rengeteg lőszert, golyóálló mellényt és más taktikai felszerelést találtak.

Florida államban a 25 éves Tristan Scott Wix akkor lett gyanús, amikor telefonos üzenetben küldte el valakinek a terveit egy mészárláshoz. "Az iskola egy gyenge célpont", írta a rendőrség szerint Wix, aki kifejtette, hogy szeretné megdönteni a legtöbb gyilkosság rekordját, és hogy 100-at szeretne összeszedni. "Már meg is van a helyszín," írta. Kiderült, hogy Wix nem birtokolt fegyvereket, de lenyűgőzték őt a hasonló esetek.

Ohio államban a 20 éves James P. Reardon feltöltött magáról egy olyan videót, amiben egy zsidó közösségi központnál történt lövöldözés elkövetőjeként beszél magáról, annak ellenére, hogy ez az eset még nem történt meg. Reardont még aznap letartóztatták, félautomata fegyvereket, lőszert, és antiszemita propagandaanyagokat találtak az otthonában.

(Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából