Ugrás a cikkhez
Reklám

Három, fegyveresnek gyanított palesztint öltek meg izraeli katonák Gáza északi részén, az Izraeltől elválasztó határnál – írja az AFP. Az incidens lényegében válaszcsapás volt arra, hogy a Hamasz bő egy hónapos szünet után pénteken és szombaton újra rakétákat lőtt izraeli területre. A palesztin rakétatámadásoknak ugyanakkor nem voltak áldozatai.

Gázából pénteken Sderotra egy, szombat reggel szintén izraeli területre újabb három rakétát lőttek ki. Ezek egy részét az izraeliek Iron Dome (Vaskupola - a szerk.)légvédelmi rendszere hatástalanította, és a többi sem tett kárt emberéletben. Szombaton este ezután az izraeli erők lelőttek három palesztin férfiét, és egy negyediket is megsebesítettek. Állításuk szerint a fegyveres gyanúsítottak veszélyesen megközelítették a határkerítést, ezért egy tank és egy helikopter is tüzet nyitott rájuk.

Izrael és a palesztin militánsok három háborút vívtak Gázánál az elmúlt tíz évben, 2018 tavasza óta újra kiújultak az összecsapások. (Talán kevésbé lennének militánsak a palesztinok, ha Izrael nem viselkedne megszálló hatalomként... - a szerk.)

(Index)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából