Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy svéd bíróság bűnösnek találta "A$AP Rocky"-t, aki több hetet töltött rácsok mögött Svédországban, miután egy utcai verekedés miatt Stockholmban letartóztatták.

Az amerikai rapper (eredeti nevén: Rakim Mayers) szerdán felfüggesztett büntetést kapott, illetve pénzbüntetés is sújtja, neki kell megtérítenie a felperes költségeit.

Bár a néger és társai korábban azzal védekeztek, hogy önvédelemből verték meg a 19 éves Mustafa Jafarit és barátját, azt állítva, hogy megpróbálták erőszak nélkül elsimítani a nézeteltérést, a bíróság határozottan elutasította a védekezésüket.

A bíróság két szemtanú beszámolója alapján arra jutott, hogy "A$AP Rocky" és két társa (David Rispers és Bladimir Corniel) az állításukkal ellentétben nem vált semmilyen bűncselekmény áldozatává, nem is keveredtek olyan helyzetbe, amiben joguk lett volna erőszakot alkalmazni.

Daniel Suneson svéd államügyész emlékeztetett: a súlyos testi sértéssel vádolt rapper és barátai a földön fekvő Jafarit nemcsak rugdosták, hanem egy üveggel is ütötték Stockholm belvárosában.

Az előadót július 3-án tartóztatták le, három hetet töltött az egyik svéd börtönben, majd augusztus elején a mostani ítélethirdetésig kiengedték.

A$AP Rocky érdekében már maga az amerikai elnök, Donald Trump is bevetette magát Kanye West közbenjárására, egyik rajongója Washingtonban pedig azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az ottani svéd nagykövetséget.

(CNN - Index nyomán)

Korábban írtuk: Polkorrekt színvakság svéd módra: fehérré nemesedett Trump négere a bírósági rajzon

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából