Ugrás a cikkhez
Reklám

Újabb 105 embert vett a fedélzetére Líbiánál a nemzetközi vizeken az Ocean Viking, így a biztonságos kikötőt kereső hajó fedélzetén immár 356 migráns tartózkodik – jelentette az AFP francia hírügynökség a helyszínről.



Jay Berger, az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet programkoordinátora köszönti az Európába igyekvő illegális bevándorlócsapat egyik tagját (Fotó: MTI/AP/SOS Mediterranée/MSF/Hannah Wallace Bowman)

Az Open Arms spanyol hajó eközben több mint 150 migránssal – egyesek több mint tíz napja a fedélzeten tartózkodnak – Lampedusa olasz sziget partjainál vesztegel.

A kék gumicsónakot a nap folyamán fedezték fel mintegy 40 tengeri mérföldnyire a líbiai partoktól, az SOS Méditerannée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű NGO-k által bérelt hajó legmagasabb pontján elhelyezett állandó megfigyelő állás segítségével. A csónakban 105 férfi, illetve fiatal volt, többségükben szudániak, közöttük 29 kiskorú.

French charities SOS Mediterranea and MSF just rescued another 105 migrants, mostly Sudanese, off the Libyan coast. 29 are minors.

The ship, called the Ocean Viking, now has 356 migrants on board who are seeking safety. It is only equipped to carry 200-250 people. pic.twitter.com/9LNL2VpDr0

— AJ+ (@ajplus) August 12, 2019

Szombat és vasárnap szintén két gumicsónak utasait emelte ki a tengerből a hajó, közöttük is nagy számban voltak szudániak.

Az Ocean Viking, amelynek az eredeti befogadóképessége 200-250 fő, de szükség esetén bővíthető, folytatja a járőrözést a líbiai partoknál, mert az időjárási viszonyok kedveznek az átkelésnek, és az Íd al-Adha moszlim áldozati ünnep idején a líbiai határőrök ébersége feltehetően csökken.

(MTI)

Korábban írtuk:

- Egyre csak hízik az Ocean Viking

- Nyolcvan négerrel fordult az Ocean Viking - Richard Gere Lampedusán simogatja kedvenceit





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából