Ugrás a cikkhez
Reklám

Először szállt fel az orosz hadsereg új támadó szuperdrónja, az Ohotnyik, amely egy vadászbombázóra való rakétát és egyéb fegyvert képes magával szállítani. A lopakodó képességgel rendelkező pilóta nélküli gépről a védelmi minisztérium szerdán tett közzé videót.

Ministry of Defence of the Russian Federation has published footage of the first flight of the latest unmanned aerial vehicle «Okhotnik»#MoD #Okhotnik #Hunter #UAVs pic.twitter.com/XYynjEPAJ9

— Минобороны России (@mod_russia) 2019. augusztus 7.

Az Ohotnyik (Vadász) ötezer kilométert képes repülni, sebessége óránként ezer kilométer körül van, s állítólag arra tervezték, hogy a most fejlesztett szuperszonikus rakétákból, a Kindzsalokból is vihessen magával. A gép szárny fesztávja 19 méter, súlya húsz tonna körül van.

A TASZSZ hírügynökség szerint drónt részben kompozitanyagokból építették, s radarjel-elnyelő bevonattal látták el. A fejlesztés állítólag 2011-ben kezdődött, azt még nem tudni, hogy mikor állhat rendszerbe a most csak hatszáz méter magasságba emelkedett, és húsz percet repült pilóta nélküli gép.

(hvg)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából