Ugrás a cikkhez
Reklám

Az észak-rajna-vesztfáliai Voerde kisváros mindössze két vágányból álló vasúti állomásának peronján szombat este óta helyezik el a mécseseket, virágokat a helybeliek és az átutazók. Egy Jackson B. nevű koszovói cigány férfi szombaton erről a peronról taszította az érkező vonat elé - csupán a gyilkolás élvezetétől vezérelve - Anja N. 34 éves német asszonyt. A duisburgi rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte a sáskát. A meggyilkolt asszony férje a közösségi oldalán még szombaton tudatta: „Ma meggyilkolták a feleségemet. Minden ok nélkül vonat elé lökte egy idegen” – írja a német Bild című újság.



A koszovói cigány gyilkos és német áldozata (fotó: magán)

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Voerde kisvárosban (német viszonylatban inkább falunak nevezhető – H. J.) egy Jackson B. angol névre (sic!) hallgató, 28 éves koszovói cigány még szombaton a vasútállomás peronjáról a beérkező vonat elé taszított egy Anja N. nevű, 34 éves német asszonyt, aki a helyszínen életét vesztette. A duisburgi rendőrség ilyen esetekben szokásos szűkszavú tájékoztatásából azonban kiderül, hogy az elkövető „koszovói szerb származású”. Ez az információ és a nem az idén lebarnult gyilkos képének szemügyre vétele elegendő annak megállapítására, hogy „Jackson B.” nem szerb, hanem a jugoszláv korszakban Koszovó tartományban a titkosrendőrséggel együttműködő cigányok csemetéje. Koszovó önállósodásakor ezért kellett onnan a cigányoknak tömegesen menekülni…



„Jackson B.” a rendőrségi autóban (fotó: Christoph Reichwein)

A duisburgi rendőrség gyilkossági osztálya még szombaton, majd vasárnap délelőtt is több órán keresztül kihallgatta a 28 éves „Jacksont”, majd a városi bíróság elrendelte az elvetemült gyilkos előzetes letartóztatását.



Rendőrségi helyszínelés Voerde vasútállomásán (fotó: Fb)

Alexander Bayer ügyész elmondta: kéjből elkövetett emberölésről, alattomos gyilkosságról van szó. Bayer azt is közölte, hogy az elkövető és az áldozat a bűncselekmény előtt nem ismerték egymást, s a gyilkosságot megelőzően veszekedés sem volt a kettőjük között. A duisburgi rendőrség azt is közölte, hogy a „koszovói szerb származású” gyilkosnak korábban más bűncselekmények elkövetése miatt is volt dolga a német rendőrséggel (Csak azt nem értjük, hogy akkor rövid úton miért nem ebrudalták ki Németországból? Még mielőtt megölt egy német asszonyt – H. J.)



Mécsesek, virágok a gyilkosság színhelyén (fotó: Fb)

A szombaton meggyilkolt Anja N. (34) csak tavaly nyáron ment férjhez másodszor, s a férjén kívül gyászolja a 13 éves kislánya. A férje még szombaton este a következő bejegyzést tette a Fb-oldalán: „Ma meggyilkolták a feleségemet. Minden ok nélkül vonat elé lökte egy idegen.”
A közösségi portálon („természetesen” nem a hivatalos Lügenpresse közléséből) olvasható bejegyzések szerint a Voerde kisvárosban lakó, munkakerülő koszovói cigány nem csak a közvetlen szomszédjait, hanem az egész települést félelemben tartotta.

Willkommen!

Hering J. – Kuruc.info

Frissítés: populizmus afelől érdeklődni, honnan jött a gyilkos

A néhai Lovas István egyik gyakran látogatott hírforrása imígyen számol be a gyilkos etnikai háttere kiderítésére a rendőrségi szóvivőnél tett erőfeszítéseinek eredménytelenségéről:

Kezdetben mind a rendőrségi közlemény, mind pedig a fősodratú média csak egy "a rendőrség által már nyilvántartott hamminkelni - észak-rajna-vesztfáliai városka -" férfiról beszélt, ám ez a megfogalmazás már eleve megkongatja a vészharangot a kritikus médiafogyasztókban, mert kimondatlanul is azt a benyomást sugallja, hogy a "gyanúsított" német őslakos.

...[E]gy internetes keresés szíriai vagy marokkói 'férfiról' való szóbeszédet eredményezett, de mivel nekünk csak a tények számítanak, PI-NEWS közvetlenül a duisburgi rendőrséghez fordult.

...Először csak annyit válaszoltak: 'nem, a gyanúsított nem Szíriából és nem is Marokkóból jött'.

PI-NEWS: Másfajta migráns háttere sincs a gyanúsítottnak?

A tisztviselő itt már érezhetően egyre zárkózóttabbá vált, de azért megerősítette, hogy fennáll a migrációs háttér. Ettől fogva mintha már csak a bolondját akarnák járatni velünk.

PI-NEWS: És melyik országot jelenti ez a migrációs háttér?

Válasz: Sem észak-afrikait, sem pedig közel-keletit.

Értettük. Hát akkor melyik országot?

Itt a tisztviselő végleg bezárkózik. Elmagyarázza munkatársunknak, hogy a kérdésfelvetés populista hátteret sugall, és ezért semmi további információt nem ad az ügyben.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából