Ugrás a cikkhez
Reklám

A német hadsereg, a Bundeswehr az elmúlt két évben 63 jelentkező felvételét tagadta meg biztonsági okokra hivatkozva, voltak köztük szélsőségesek, iszlamisták és bűnelkövetők is – jelentette vasárnap a német sajtó.

A Baloldal nevű posztkomcsi párt frakciójának kérdésére a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 21 "neonáci" és úgynevezett, a demokratikus Németországot megkérdőjelező „birodalmi polgár” (Reichsburger), 12 iszlamista, két baloldali szélsőséges és több bűnöző jelentkezését utasították vissza – írják a Funke Médiacsoport vasárnap megjelent lapjai.Ilyen katonákra van szüksége "Német"országnak

Két esetben a német elhárítás által már "szélsőjobboldali" szervezetként megfigyelt Identitárius Mozgalom tagjainak felvételét tagadta meg a hadsereg. Hat jelentkezőnél pedig „idegen szélsőségesség” gyanúja igazolódott be.

2017 júliusa és 2019 júniusa között 43 775 ember jelentkezett a Bundeswehrbe. A hadseregben történt "szélsőjobboldali incidensek" miatt két évvel ezelőtt rendelte el a védelmi minisztérium minden jelentkező átvilágítását. Többségüknél a katonai elhárítás semmi gyanúsat nem talált, 1173 esetben viszont alaposabb vizsgálatot rendeltek el.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Bíróság mondta ki a németellenes országban, hogy mostantól nyugodtan ki lehet rúgni a hazafiakat a Bundeswehrtől

- Egyre több a "bevándorlói háttérrel rendelkező" Bundeswehr-katona - külföldieket toborozna a "német" hadsereg

- Így teszik tönkre a német hadsereget is: a hazafiakat kirúgják, a "migrációs hátterűeket" behívják

- Most éppen a hadsereg nevetségessé tétele van soron a németeknél

- Így gyártanak terroristát azokból a németekből, akik megelégelték hazájuk elárasztását

- Átkutatják a Bundeswehr valamennyi laktanyáját, ugyanis Wehrmacht-sisakokat találtak a "terrorista" főhadnagynál

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából