Ugrás a cikkhez
Reklám

Egy 27 éves krétai görög férfit vádolnak a szigeten két hete eltűnt és egy hete holtan talált 60 éves amerikai biológus megölésével – közölte a krétai rendőrség. Őrizetbe vettek egy másik férfit is, aki a cinkosa lehet.

A hétfőn letartóztatott gyanúsított, akinek nevét nem fedték fel, kihallgatása során bevallotta Suzanne Eaton megölését. Az áldozat holttestén szexuális támadás nyomait találták meg – közölte a sajtótájékoztatót tartó rendőrtiszt, Konsztantinosz Lagudakisz.

Lagudakisz elmondta, hogy mielőtt a gyanúsított megölte, kétszer elütötte autójával az asszonyt, akit aztán megerőszakolt. Az áldozat holttestét egy nagyszabású keresés eredményeként július 8-án, Hanía kikötővárosban, egy használaton kívüli katonai bunkerben találták meg, amelyet a németek fegyver- és lőszerraktárként használtak a II. világháborúban.

A rejtélyes eltűnési és gyilkossági ügy felgöngyölítésének fontos eleme volt a rendőrtiszt szerint, hogy friss gumiabroncsnyomokat találtak a valaha bunkerként használt mesterséges barlangok bejáratánál. Ebből és a holttest fekvéséből állapították meg, hogy az áldozatot máshonnan vitték a barlangba. Segítettek a tettes megtalálásában egy térfigyelő kamera felvételei és a mobiltelefon-használati adatok is. Egyelőre vizsgálják, hogy Eatont a tettes fojtotta-e meg, vagy abba halt bele, hogy eltört bordái miatt nem tudott lélegezni.

Görög hírportálok előzőleg rendőrségi forrásokra hivatkozva arról cikkeztek, hogy a tettes, egy kétgyermekes családapa bevallotta, hogy kukkoló, és nem bírt ellenállni nemi gerjedelmének, amikor meglátta az asszonyt, valamint hogy a férfit mentálisan zavartnak ismerik a környezetében.

A Németországban élő tudós egy szakmai találkozón vett részt Kolimvari tengerparti városkában, nem messze Haníától. Eltűnésének napján a sportos életmódú asszony futni ment. Zsákvászonba bugyolált holttestét 10 kilométerre találták meg attól a helytől, ahol utoljára látták július 2-án. Suzanne Eaton a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából