Ugrás a cikkhez
Reklám

Európát ma az euroszkeptikusok irányítják Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettes, a Liga kormánypárt vezetője szerint.

Salvini külföldi újságírók előtt tartott pénteki sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy az általa említett Európa-ellenesek ma a szocialisták és mindazok, akik - mint fogalmazott - „az álmot rémálommá, ketreccé változtatták”. Hírügynökségek szerint az olasz politikus a szocialisták mellett a jobbközép erőkre utalt.

Salvini szerint Európa ellenségei vannak jelenleg hatalmon. „Ha itt kimennek az utcákra és megkérdezik az embereket, hogy elégedettek-e az EU-val, szeretik-e az uniót, tízből nyolcan azt válaszolják, hogy 'Nem, köszönjük!'” - mondta Salvini.

Az olasz politikus a radikális jobboldali erők páneurópai összefogását szeretné elérni egy úgynevezett Népek és Nemzetek Európai Szövetségben. Az olasz politikus ezért szombatra a milánói dóm előtti térre hirdette meg az európai szuverenisták megmozdulását, amelyen a Liga vezetőjének bejelentése szerint 15 európai radikális jobboldali párt vezetője vesz majd részt, köztük Marine Le Pen a francia Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke, Jörg Meuthen, a német Alternatíva Németországnak (AfD) párt vezetője, valamint a többi között dán, finn, svéd, osztrák, cseh és bolgár delegációk.

(MTI)

Reklám





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából