Ugrás a cikkhez
Reklám

Marine Le Pen, az egykor radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke és Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga vezetője megállapodtak abban, hogy május 18-án Milánóban közös kampányzáró nagygyűlést tartanak az európai parlamenti választások előtt – jelezte pénteken a francia párt vezetése.

Matteo Salvini a világ hét iparilag legfejlettebb államát tömörítő csoport, a G7 belügyminisztereinek kétnapos párizsi találkozójára érkezett. A két pártvezető péntek délelőtt Párizsban találkozott, a sajtó kizárásával, egy meg nem nevezett helyen. A megbeszélésről Marine Le Pen egy fotót közölt a Twitteren.



(Fotó: Twitter/ Marine Le Pen)

Az olasz belügyminiszter sajtóirodája közleményben megerősítette, hogy a vezetők közös megmozduláson gondolkodnak a választási kampány zárására és Európa új korszakának bejelentésére. Az olasz fél szívélyesnek nevezte a pénteki párizsi találkozót, amelyen Le Pen és Salvini a politikai helyzetről és az európai választások forgatókönyveiről egyeztetett, valamint a kampány fő témáiról, amelyek olasz források szerint a munka, a család és a környezetvédelem lesznek.

Egyebek mellett elkötelezték magukat arra, hogy megerősítik az új nemzetközi szövetségeket, hogy kiszélesítsék a családot azokkal, akik meg akarják változtatni Brüsszelt – olvasható a közleményben, az Európai Parlament Szabadság és Nemzetek Európája csoportra utalva, amelyben a Liga és a Nemzeti Tömörülés mellett ülnek az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képviselői is.

A Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga hétfőn Milánóban rendezi EP-választási kampánynyitóját, amelyen más országokból is több, úgynevezett szuverenista párt is képviselteti magát.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó: Kövér Rómában: nem lépnek be Salviniék szövetségébe - nekik a bevándorláspárti, sorosista Néppárt kell





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából