Ugrás a cikkhez
Reklám

Megtartották első felvonulásukat szombaton a transzneműek Zágrábban, mintegy 300 ember vett részt az eseményen. (Itt és most kevesen voltak, de a Nyugaton már a fősodrat képviseli vagy már meg is valósította az életellenes követeléseiket, és ez a terv a régiónkban is - a szerk.)




A résztvevők délután három órakor indultak el a Fasizmus áldozatainak teréről körülbelül 50 rohamrendőr kíséretében a Zrinjevac parkhoz, ahol beszédeket és rövid programot tartottak.




A felvonulás szervezőinek állítása szerint a felvonulók azt akarják elérni, hogy összhangba hozzák a róluk szóló horvátországi jogi előírásokat és gyakorlatokat az európaiakkal, s minden transznemű személy és gyerek szabadon dönthessen a saját testéről, hogy a hatóságok lépjenek fel a gyűlöletbeszéd és az erősödő fasizmus ellen.




A szombati zágrábi eseményhez számos országból csatlakoztak, köztük Szlovéniából, Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából, de érkeztek Romániából, Németországból, Svájcból és Nagy-Britanniából is.

(MTI)

Kapcsolódó: Fáj a buzirajongóknak, hogy a Mi Hazánk fellép az iskolai propagandájuk ellen - "beleszbikusítanák" Dúró Dórát





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából