„Ha Európa jövőjéről van szó, akkor világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns” – mondta Manfred Weber péntek este a német köztévén.

Péntek este a német közszolgálati televízió vendége volt Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje is. Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha csak a Fidesz szavazataival nyerhetné el az Európai Bizottság elnöki pozícióját egyértelműen azt felelte, hogy akkor visszautasítaná ezt a lehetőséget. Mint mondta, ő a közepet akarja képviselni, nem örülne neki, ha jobbról választanák meg.



Weber élvezi a jobboldali elhajlónak nem nevezhető Merkel támogatását
„Ha Európa jövőjéről van szó, akkor világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns. Nem a baloldali szélsőségek, a kommunisták, és nem a jobboldali szélsőségek, a nacionalisták” – emelte ki a politikus. (Valójában a Fidesznek nincsenek eszméi, meggyőződése és "oldalisága", inkább álnacionalista szólamai vannak, ha a szavazófülkében a felépített narancsvilágban ez hoz eredményt - a szerk.)

(Mandiner)

Frissítés: A Facebookon érkezett az államtitkár asszony dögunalmas reakciója

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje vérig sértette a magyar választókat – írta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Az államtitkár szerint Weber azzal sértette meg a magyarokat, hogy péntek este a német közszolgálati televízió vendégeként azt nyilatkozta, hogy amennyiben a Fidesz szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást.

Hozzátette, nem szeretne jobboldaliak szavazatával nyerni, ő középről akarja Európa jövőjét alakítani.

„Az ilyen nyilatkozat megengedhetetlen. Manfred Weber vérig sértette a magyar választókat, akik Európa többi polgárához hasonlóan egy demokratikus választás során fognak képviselőket küldeni az Európai Parlamentbe” – hangsúlyozta Varga Judit, hozzátéve, ismét bebizonyosodott, hogy Weber a bevándorláspárti baloldal túszává vált.

(MTI)