Ugrás a cikkhez
Reklám

A legfrissebb felmérés szerint a britek csaknem kivétel nélkül „nemzeti megaláztatásként” élik meg a brit EU-tagság megszűnési folyamatának (Brexit) kezelési módját. Az így vélekedők legnagyobb egyedi csoportja a brit kormányt tartja felelősnek, a legkevesebben az Európai Uniót hibáztatják.

A Sky Data közvélemény-kutató cég 1189 fős reprezentatív választói csoport bevonásával szerdán elvégzett vizsgálatában a válaszadók 90 százaléka mondta azt, hogy az egész országra nézve megalázónak tartja a Brexit eddigi menetét, és mindössze 7 százalék volt ellenkező véleményen.

Arra a kérdésre, hogy kit tartanak hibásnak a jelenlegi helyzetért, a felmérés résztvevőinek 34 százaléka a konzervatív párti brit kormányt, 26 százalék a londoni alsóház képviselőit, 7 százalék az Európai Uniót nevezte meg. A válaszadók 24 százaléka szerint a kormány, a parlament és az EU egyformán felelős, 7 százalékuk szerint ugyanakkor egyik sem hibáztatható.

Theresa May miniszterelnök éppen szerdán kezdeményezte hivatalosan az Európai Uniónál a Brexit jövő pénteken lejáró határidejének június 30-ig terjedő halasztását.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából