Ugrás a cikkhez
Reklám

A gyerek a leginkább klímakárosító – ezt írta nemrég megjelent Gyerektelen helyett gyerekmentes című könyvében Verena Brunschweiger, korábbi SPD-s politikus.Verena Brunschweiger a gyerekmentességet jutalmazná

A 38 éves progresszív önmegvalósító a "gyerekmentes élet boldogságáról" írt könyvet, miután szegényemnek elege lett abból, hogy „még a 21. században is megrökönyödést vált ki az, ha egy nő lemond a szülésről”.

A lelkileg megnyomorodott nő szerint a gyerekvállalás mellőzése egy lázadás a jelenkori szociális környezet ellen, az szerinte ugyanis „arra van kihegyezve, hogy gyereket vállaljon egy nő”. Szerinte még mindig szorosan összefügg a női és az anyai szerep.A könyv borítoja is igazán haladó szellemű

Mindazonáltal ő különbséget tesz a gyerekmentes és a gyermektelen kifejezések között, szerinte utóbbi azokra vonatkozik, akik ugyan szeretnének gyereket, de nem szülhetnek szervi vagy egyéb okok miatt.

Brunschweiger szerint ökológiai szempontból is a helyes döntés, ha gyerek nélkül maradunk. Mint azt egy interjúban megjegyezi, „egy gyerek 50 tonna szén-dioxidot termel évente, ez pedig a lehető legrosszabb, ami a természettel történhet.”(Kép: Bild - PS)

A Bildnek arról beszélt, hogy mennyi szén-dioxid-kibocsátás takarítható meg, ha egy gyerek nem is születik meg. Verena Brunschweiger javaslata szerint azoknak a nőknek, akik tudatosan nem vállalnak gyereket a környezet érdekében, 50 évesen 50 ezer euró jutalmat kellene kapniuk.

A németországi írónő – aki szerint a gyerekvállalás amúgy is egoizmus – férjével együtt úgy döntött, nem lesz gyerekük. A 38 éves nő ráadásul egy német kisváros gimnáziumi tanára.

(Mandiner - Kronen - Híradó - Bild nyomán)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából