Ugrás a cikkhez
Reklám

Illegális bevándorlók követelték Ceutában, a Spanyolországhoz tartozó afrikai területen, hogy Európa változtasson menekültpolitikáján, és fogadjon be minél több migránst. Nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy a spanyol kormány is szigorított a migrációs politikáján, mert nem engedte kihajózni a Földközi-tengerre az egyik civil szervezet hajóját – közölte az M1 Híradó.

„Nem a kiutasításra, nem a kitoloncolásra!” „Nyissátok meg a határokat!” – ilyen és ehhez hasonló feliratokat tartottak magasba azok az afrikai migránsok, akik Ceutában, a Spanyolországhoz tartozó afrikai városban élnek. Tüntettek Európa, ezen belül pedig leginkább Spanyolország menekültpolitikája ellen.

5 años del asesinato impune de 15 personas en la frontera del Tarajal (Ceuta) #5AñosTarajal pic.twitter.com/MZ7Sg1nLG3

— Marc Garcia #NoBorders (@marcgf75) 2019. február 9.

Az egyébként szocialista madridi kormány ugyanis januárban változtatott addigi befogadó politikáján, miután nem engedte kihajózni Barcelonából az Open Arms nevű civil szervezet hajóját, amely Líbia partjaitól szállította az illegális bevándorlókat Spanyolországba.

Ceutát több méteres drótkerítés veszi körül, nem csak Marokkó, hanem a tenger felől is. Ennek ellenére folyamatosan próbálnak bejutni a spanyol területre az illegális bevándorlók – hangzott el az M1 Híradójában.

Eközben 3 hónappal az európai parlamenti választások előtt, egyre hangosabb a migránsbarát politikát támogatók hangja. Rómában olasz és spanyol polgármesterek álltak ki az illegális bevándorlók befogadása mellett. Egyetértési nyilatkozatot írtak alá, hogy mindannyian támogatják a civil szervezetek munkáját a Földközi-tengeren.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter azonban nemrég közösségi oldalán ismét megerősítette, hogy Olaszország nem változtat eddigi befogadópolitikáján. Olaszországban drasztikusan visszaesett az országba érkező migránsok száma. Idén összesen százan értek partot, míg tavaly ilyenkor már 2 ezren voltak.

(Híradó nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából