Ugrás a cikkhez
Reklám

250 millió fontért megvásárolta a japán Asahi a brit Fuller's söripari üzletágát. A Fuller's számos nagy brit márka, köztük a London Pride gyártója, egyfajta nemzeti szimbólum is. A felvásárlás ezért negatív visszhangot váltott ki a brit sörbarátok között.




Az Asahi gyártja tovább a megszokott márkákat, változatlan receptúra mellett, és tovább működik majd a brit főváros Chiswick városrészében található, a nagyközönség számára is látogatható sörfőzdéje is.

A japán Asahi Group Holdings 2017 áprilisára vásárolta fel a SABMillertől többek között a Dreher Sörgyárakat is. Az Asahi 7,3 milliárd eurót fizetett a SABMiller söripari konszern számos cseh, szlovák, lengyel, magyar és román márkát magában foglaló termékportfóliójáért.

A Fuller's ezután szállodáira és sörözőire koncentrál, amelyikből nyeresége nagy része származott eddig is. A BBC szerint a cég régóta nehéz helyzetben volt, közepes méretű versenyzőként nehezen állt helyt a globális óriások, illetve a mintegy 2000 kis kézműves főzde között.

Az akvizícióban szerepet játszhatott a Brexit is, pontosabban az, hogy a bizonytalanság miatt a font sokat veszített értékéből, így most olcsóbban vásárolhatott be a japán megavállalat.

(HVG nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából