Ugrás a cikkhez
Reklám

A Krone.at cikke:

Tíz menedékkérőből négy hazudik az életkoráról

Egyesek már az első kikérdezéskor lebuknak, egyesek csak akkor, amikor bűnelkövetővé válnak: sok menekült a menedékkérelemkor fiatalabbnak adja ki magát, mint amilyen. Azért, hogy jobb esélyei legyenek. A 2017-ben leellenőrzött kérelmezők közül, akik saját adataik szerint állítólag kiskorúak voltak, tízből négyre rábizonyították, hogy felnőtt.



Nem erőszakoló-fesztiválra szóló karszalag, hanem migránsregisztráció (fotó: Erwin Scheriau/APA)

„Legutóbb előttem ült egy Pakisztánból való, körszakállas felnőtt férfi – azt állította, hogy 16, mondja egy hivatalnok. Régóta nem egyedi eset: sok menedékkérő kitalált kiskorúság alapján jobb esélyekre számít.

Egyedül 2017-ben 867 kéztő-röntgen, valamint testi, fogorvosi és radiológiai vizsgálat révén történt életkor-megállapításnál 347 állítólag kiskorú menedékkérő bukott le. A szakvéleményekért való összköltség: 1,2 millió euró. A 2016. évben 2252 megvizsgált kiskorúból 919 már felnőtt volt. 2015-ben 832 fiatalt lepleztek le mint felnőttet.

Manuela K. állítólag 19 éves feltételezett gyilkosának ügyében törvényszéki életkor-diagnosztika dönthet a büntetés mértékéről. Ha Yazan A. idősebb, mint 21, akkor felnőttként büntetik meg.



Yazan, a kis óvodás - bozótvágó a jele (fotó: asf)

Akárcsak azt az afgánt, aki Bécsben a húgát 28 szúrással ölte meg. Életfogytiglant kapott - miután megállapították, hogy nem csak 18 (mint az a dokumentumokban szerepelt), hanem legalább 21 éves kell hogy legyen.

(Hidra - Kuruc.info)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából