Ugrás a cikkhez
Reklám

Megválasztották a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökének Markus Söder bajor tartományi kormányfőt szombaton Münchenben, a párt rendkívüli kongresszusán.

A tisztségért egyedüli jelöltként induló politikust a küldöttek 87,4 százaléka támogatta. Elődjét, Horst Seehofert a CSU tiszteletbeli elnökének választották meg.



Seehofer (balra) "felfelé" bukott tiszteletbeli elnöknek, mert nem volt elég hiteles az AfD-t követő retorikája, Söder most megpróbálhatja a Zöldek szavazóinak kívánságait lesni, talán még őszintébb is lesz a libsiket majmolni...
Beszédében Markus Söder a többi között hangsúlyozta: az a célja, hogy a helyes következtetéseket vonja le a párt számára kevéssé sikeres tavalyi év fejleményeiből. Ezek közé tartozik, hogy „konzervatívnak lenni nem elég”, a CSU-nak a szociális és a liberális irányzatát is meg kell jelenítenie.

Javítani kell a viszonyt a testvérpárttal, a Kereszténydemokrata Unióval (CDU), „új fejezetet” kell nyitni a pártszövetség történetében – tette hozzá.

Arról is szólt, hogy „nacionalisták és populisták” Európa megosztására törekednek, de a CSU „ősi európai pártként” szembeszáll velük.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából