Ugrás a cikkhez
Reklám

Előzetesen be nem jelentett látogatásra Izraelbe utazott pénteken Viorica Dancila román miniszterelnök, aki kormánya utólag kiadott közleménye szerint az év első felében megrendezendő román-izraeli közös kormányülés előkészítéséről tárgyalt Benjamin Netanjahuval.




A román ellenzéki média azért tulajdonított jelentőséget annak, hogy a látogatás nem szerepelt Dancila hivatalos programjában, mert Romániában éles vitát szült Klaus Iohannis jobboldali államfő és a Szociáldemokrata Párt (PSD) között, hogy a kormánypárt - Dancila egy tavalyi, szintén titokban előkészített izraeli látogatása alkalmával - eldöntött tényként állította be, hogy Románia is átköltözteti Jeruzsálembe izraeli nagykövetségét.

A pénteki találkozóról Izraelben közreadott videofelvétel szerint Netanjahu a követség átköltöztetésére biztatta vendégét.

Prime Minister Benjamin Netanyahu met today in Jerusalem, with Romanian Prime Minister Viorica Dancila.

PM Netanyahu: "This is a wonderful opportunity to see you again. The relations between Israel and Romania are fantastic and they will be made even stronger by our visit" pic.twitter.com/ogf8CWTuny

— PM of Israel (@IsraeliPM) 2019. január 18.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából