Ugrás a cikkhez
Reklám

Nagy erejű robbanás történt szombat reggel – feltehetően gázszivárgás miatt – egy párizsi belvárosi pékségben, a rendőrség közlése szerint a detonációban kéttucatnyian megsérültek, kilencen közülük súlyosan.

Az eset Páris központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utci pékségben történt, egysaroknyira a Folies-Beregere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.

Paris bakery explosion: 'Gas leak' blast rocks French capital leaving 20 injured

Shocking images show buildings on fire and piles of rubble covering the Rue de Trevise pic.twitter.com/nnQwW1JYqa

— Lilian Chan (@bestgug) 2019. január 12.

A detonáció nagy erejére utal, hogy a lökéshullám felborította és lángra lobbantotta a közelben parkoló gépkocsikat, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai és ablakkeretei is. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.

A robbanás idején a pékség zárva volt, a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta. A rendőrség lezárta az utcát és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.

#BREAKING: A massive #explosion hit the city center of #Paris, and French #media reported that the explosion burst at a bakery store at Rue de Trevise in the 9th district. #France pic.twitter.com/F7chVVX6u1

— Turquoise News (@turquoisenews_) 2019. január 12.

Hírügynökségek ezzel összefüggésben megemlítették, hogy szombat délután Párizsban, illetve az ország több nagyvárosában lesz a „sárgamellényesek” újabb, immár kilencedik tüntetése, és francia hatóságok jelentősebb és radikálisabb tömegekre számítanak. Mindenütt szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a főváros központi utcáit a rohamrendőrség lezárta.

(MTI; képek: Twitter)

Friss: Négyre emelkedett a párizsi gázrobbanás halálos áldozatainak száma

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából