Ugrás a cikkhez
Reklám

Félmillió doboz hamisított óvszert foglalt le és a hamisító banda 17 tagját őrizetbe vette a kínai rendőrség az ország keleti részén található Csöcsiang tartományban: az óvszerhamisítók világszerte is ismert márkanevek alatt árusították termékeiket, amelyek a kínai rendőrség szerint még a kínai minőségi elvárások alapján is silányak voltak – közölte a hatóság szerdán.

A hamis áruból szupermarketek polcaira, automatákba és szállodákba is került. Dobozonként 1 jüanért (körülbelül 40 forintért) árulták őket, míg az eredeti termékek akár 150 jüanba is kerülhetnek. A lefoglalt hamis termékek értéke a rendőrség szerint eléri az 50 millió jüant (mintegy 2 milliárd forintot).

A rendőrség szerint a hamisított óvszerek Hopej és Honan tartományban készültek, és egy csöcsiangi csomagolóüzemen is rajtaütöttek. A hatóság az átkutatott helyeken szörnyű higiéniai körülményeket talált.

A gumióvszer a kínai hamisítók egyik kedvence. Honan tartományban 2014 óta több mint tíz óvszerhamisítási ügyben született elmarasztaló ítélet. Az elkövetők legfeljebb négyéves börtönbüntetést kaptak.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából