Ugrás a cikkhez
Reklám

A nacionalizmus az ellenfél az európai parlamenti választásokon – mondta az Európai Néppárt csúcsjelöltje programjának bemutatásakor.
Manfred Weber példaként a német Alternatíva Németországnak pártot említette, ami – elmondása szerint – a nemzetek Európájáról beszél, valójában azonban "egoizmus és nacionalizmus áll mögötte".

A politikus a Néppárt és a Fidesz kapcsolatáról annyit mondott: szerinte túl sok erő akarja szétszakítani Németországot és Európát, ő viszont hidakat szeretne építeni.

Frissítés: Auschwitz és öngyűlölet - bármelyik szélsőliberális, nemzetellenes párt csettinthetne erre

Manfred Weber elindította kedden Varsóban a jövő évi európai parlamenti választásokat megelőző kampányt, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője és csúcsjelöltje az Európai Bizottság elnöki tisztségére ez alkalomból Grzegorz Schetynával, a lengyel fő ellenzéki erő, a Polgári Platform (PO) elnökével tartott közös sajtókonferenciát.

A PO az EPP pártcsaládjába tartozik. Az EP-választás eldönti, az Európai Unióban "képesek vagyunk-e partnerkapcsolatokra, vagy bezárkózunk-e önzésünkbe és a nemzeti gondolkodásba" - jelentette ki Weber.

Mint megjegyezte, lengyelországi látogatása világos jelzés, hogy az EU-ban "harcolni kell a nacionalizmus és az antiszemitizmus ellen".

Weber kedd délelőtt a dél-lengyelországi Oswiecimben a volt auschwitzi munkatáborba is látogatott, ott az emlékkönyvbe beírta:

Európának emlékeznie kell, mire képesek az emberek, konkrétan a németek.

(HírTV - MTI nyomán)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából