Németországban kezelik majd Pjotr Verzilovot, a Pussy Riot orosz punkzenekar egyik aktivistáját, a Vojna (Háború) "művész"csoport alapítóját, akit szombaton késő este repülőn Berlinbe szállítottak egy egészségügyi járattal - számolt be a Bild című német lap.

A férfi kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott, hozzátartozói ugyanakkor mérgezésre gyanakodnak.




Az újság értesülése szerint Verzilovot egy meg nem nevezett berlini klinikára szállítják kezelésre. Felesége (valójában csak élettársa - a szerk.), Nagyezsda Verzilova a berlini Schönefeld repülőtéren újságíróknak azt mondta, meggyőződése, hogy férjét szándékosan megmérgezték, ez egy kísérlet arra, hogy megfélemlítsék vagy meggyilkolják.



Dejan Lovren, a világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott, a Liverpool hátvédje sem zárta szívébe Verzilovot




Korábban Verzilovot és a punkzenekar néhány tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt. Az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében ugyanis a pályára szaladtak, közlésük szerint azért, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.

(MTI nyomán)

Frissítés: Már nincs annyira megmérgezve Pjotr

Jobban van Pjotr Verzilov, a Pussy Riot nevű oroszországi felforgató együttes tagja, akit a hét közepén vélhetően megmérgeztek. A 30 éves férfi hirtelen vesztette el a látását és hallását, továbbá járni sem tudott, mielőtt egy berlini kórházba került - írja a 24.hu.

A férfi akkor vált ismertté, amikor az oroszországi labdarúgó világbajnokság moszkvai döntőjén több más Pussy Riot-taggal berohant a pályára, és e miatt pár perce fel kellett függeszteni a játékot.




Jobban van, minden rendben lesz – ezt mondta újságíróknak Veronyika Nyikulsina, a Pussy Riot másik tagja, aki július közepén ugyancsak részt vett a vb-döntő megzavarásában.

A Reuters cikke szerint az együttes másik tagja, aki egyben Verzilov élettársa, Nagyezsda Tolokonnyikova szerint Verzilovot szándékosan mérgezték meg, s az akció célja az volt, hogy megfélemlítsék, vagy megöljék őt. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a férfi rosszullétét.

A hasznos idióta alakulat 2012-ben szerzett ismertséget, amikor a banda több tagja megszállta a legnagyobb moszkvai székesegyház oltárát, s előadtak egy Putyin-ellenes dalt. Akkor a zenekar két tagját börtönbüntetésre ítélték.

Kapcsolódó: Feminista felforgatók futottak be a pályára a futball-vb döntőjén